Back

Number of summer cottages in Mikkeli 1970-2019

Kesämökit tilastoidaan erikseen muusta rakennuskannasta lukuun ottamatta vakinaisesti asututtuja vapaa-ajan asuntoja, jotka on luokiteltu vuodesta 2000 lähtien asuinrakennusten luokkaan erilliset pientalot.

Tilastossa käytetään 1.1.2020 aluejakoa koko aikasarjassa. Alueliitoskuntien tiedot on yhdistetty, poikkeuksena kuitenkin osakuntaliitokset.

Rakennukset ja kesämökit -tilasto on vuositilasto ja se kuvaa olemassa olevaa rakennus- ja kesämökkikantaa vuoden viimeisenä päivänä. Rakennuskantaan eivät sisälly kevytrakenteiset katokset ja kioskit, maataloustuotannossa yksinomaan käytettävät rakennukset eivätkä asuinrakennusten sauna- ja talousrakennukset. Rakennuskantaan eivät sisälly myöskään kesämökit. Kesämökillä tarkoitetaan kiinteästi sijaintipaikalleen rakennettua vapaa-ajan asuinrakennusta tai asuinrakennusta, jota käytetään loma- tai vapaa-ajan asuntona. Liiketoimintaa palvelevia lomamökkejä, lomakylien rakennuksia ja siirtolapuutarhamökkejä ei lueta vapaa-ajan asuinrakennuksiksi. Rakennus- ja kesämökkitilastoja voidaan tuottaa kaikilla kunta- ja koordinaattipohjaisilla aluejaoilla sekä postinumeroalueittain. Rakennuksia ja kesämökkejä koskevat tiedot saadaan Tilastokeskukseen pääosin Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmästä, johon kuntien rakennusvalvontaviranomaiset ilmoittavat rakennuksia koskevat rakennusluvanvaraiset tiedot. Rakennukset ja kesämökit -tilasto on kokonaisaineisto.

Suomen virallinen tilasto (SVT): Rakennukset ja kesämökit [verkkojulkaisu].
ISSN=1798-677X. 2019, Kesämökit 2019 . Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 15.4.2021].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/rakke/2019/rakke_2019_2020-05-27_kat_001_fi.html

Associated space

Mikkeli

Attachment(s)


Something wrong with this information? Report errors here.